Vinul perlant‎ > ‎

Vinul perlant

Vin perlant înseamnă un produs care:

a) se obține din vin, din vin nou aflat încă în fermentație, din must de struguri sau din must de struguri parțial fermentat;

b) are un titru alcoolic dobândit de cel puțin 7% vol. și un titru alcoolic total de cel puțin 9% vol.;

c) prezintă, dacă este conservat la 20°C în recipiente închise, o suprapresiune datorată dioxidului de carbon în soluție total sau parțial adăugat de minimum 1 bar și maximum 2,5 bari; și

d) este prezentat în recipiente de 60 de litri sau mai mici.

Baza juridică: Normele metodologice de aplicare a Legii viei și vinului în sistemul organizării comune a pieței vitivinicole nr. 164/2015 aprobate prin HG nr. 512/2016, anexa nr. 3: Definiții privind produsele și subprodusele vitivinicole lit. (A) Categorii de produse vinicole, pct. 9. Vinul perlant.

Comments