I. Date generale: - denumirea soiului; - locul unde a fost creat; - metoda de ameliorare; - părinții; - anul când s-a efectuat hibridarea; - anul când s-a efectuat alegerea elitei hibride; - persoana care a făcut alegerea elitei hibride; - anul plantării pentru încercarea prealabilă (în câmpul comparativ); - anul plantării în câmpul oficial de încercare; - numărul butucilor existenţi, pe vârste; - portaltoii folosiţi la încercare si afinitatea la altoire; - prinderea la altoire; - comportarea în plantaţii (% goluri, % butuci productivi); - portaltoiul recomandat pentru producţie. II. Caracterizarea botanică: - vigoarea butucului (bonitare scara 1-5); - durata perioadei de vegetaţie (dezmuguritul, înfloritul, pârga, maturitatea de consum, căderea frunzelor); - fertilitatea si productivitatea - tipul morfologic si funcţional al florii; - accidente florale (meiere, mărgeluire); - coeficientul de fertilitate absolut; - coeficientul de fertilitate relativ; - indicele de productivitare absolut; - indicele de productivitare relativ; II. Caracterizarea agrobiologică și tehnologică: - epoca de coacere; - mărimea strugurelui; - mărimea bobului (greutate medie); - compoziţia chimică a mustului (zaharuri, aciditate). - rezistenţa la ger (% ochi viabili), secetă, brume, boli (mană, oidium, mucegai) și dăunători. - rezistența la păstrarea în depozit si durata păstrării; - rezistenţa la transport; - producţia si regularitatea ei (minimum 3 ani) - reală, la butuc (kg), calculată la ha (t), marfă %; - direcţia de producţie.
Observație: toate însuşirile soiului se prezintă comparativ cu un soi de referinţă. |