I. Date generale asupra soiului: - denumirea soiului; - locul unde a fost creat; - metoda de ameliorare; - părinții; - anul când s-a efectuat hibridarea; - anul când s-a efectuat alegerea elitei hibride; - persoana care a făcut alegerea elitei hibride; - anul primei înmulţiri vegetative. II. Caracterizarea botanică a soiului: - dezmugurit - culoare; perozitate; - lăstarul - culoare, perozitate; - frunza adultă - perozitate; lobie; sinusuri (laterale peţiolar). - floarea - tipul morfologic si funcţional; - strugurele - forma, mărimea, compactitatea. - bobul - forma, mărimea, culoarea și grosimea pieliţei, nr. de seminţe, consistenţa pulpei; - mustul - culoarea mustului, aroma; - coarda - culoarea, porozitatea; - alte caracteristici. III. Caracterizarea agrobiologică si tehnologică - creşterea si vigoarea - creşterea medie anuală (cm); - diametrul coardei (mm); - date fenologice - dezmuguritul, înfloritul, pârga, maturitatea de consum, căderea frunzelor. - fertilitatea - coeficientul de fertilitate absolut; - coeficientul de fertilitate relativ; - gradul de meiere si mărgeluire %; - greutatea medie a strugurelui (g); - compoziţia mecanică a unui kg. de struguri - greutatea ciorchinilor (g); - greutatea boabelor (g); - greutatea medie a bobului (g); - compoziţia a 100 boabe - pieliţă, pulpă (g) seminţe (g si nr.); - compoziţia chimică a mustului (zaharuri g/l, aciditate g/l H2SO4); - aprecierea organoleptică a strugurilor - notă la degustare; - rezistenţa la iernare a strugurilor (cu indicarea temperaturii minime absolute); - rezistenţă la secetă, boli şi dăunători; - rezistenţa la păstrare si transport; - producţia și regularitatea ei (minim 3 ani)- reală la butuc (kg), calculată la ha (t), marfă %; - direcţia de producţie. |