Skip to main content
Noutăți

Casa de Vinuri Cotnari, Colocviu Vibe, Frâncușă, alb brut

By 6 ianuarie 2021octombrie 11th, 2021No Comments

Casa de Vinuri Cotnari este un producător nou de vinuri, societatea fiind înființată pe 30 septembrie 2011. Constantin Deleanu, acționar la Cotnari SA afirma că acest proiect a pornit de la un conflict între generații. Mai concret, între acționarii de la Cotnari SA și fiii lor. 

Producătorul deține circa 300 de ha de vie din care 100 ha de Fetească neagră, 75 ha de Busuioacă de Bohotin, 75 ha de Tămâioasă românească și 50 ha de Grasă de Cotnari. 

Primele spumante, cele din gama Colocviu, au fost lansate pe 28 august 2017. Vorbim de Colocviu la Viena, din Frâncușă, Colocviu la Praga, din Tămâioasă românească, și Colocviu la Veneția, din Busuioacă de Bohotin. Ulterior a fost lansat și Colocviu la Barcelona, din Fetească neagră. Ele sunt obținute prin metoda tradițională.

Au urmat spumantele din gama Colocviu Vibe Frâncușă și Colocviu Vibe Fetească neagră, obținute tot prin metoda tradițională și apoi cele din gama ZAZ, obținute prin metoda Charmat.  

La ediția de anul trecut a concursului a participat cu un spumant nefiltrat obținut din soiul Grasă de Cotnari.

În clasamentul general de la ediția a 3-a a Concursului de Vinuri Spumante Românești, București-Iași-Nisa, spumantul de la Casa de Vinuri Cotnari a ocupat locul 11. Aveți mai jos note de degustare întocmite de câțiva din jurații din comisia de la Nisa.

Elizabeth Gabay MW – Pale lemon. Lots of fizz, medium size bubbles. Quite perfumed aromas. White flowers, I like the emerging varietal floral notes – pretty, white waxy flowers. Long fresh citrus acidity. Pert, summery, pretty.

Iulia Scavo DipWSET – Pale, silvery, foamy. Malic, simple nose with no autolysis. Vivid, with medium bubbles, some phenolics, green and malic flavours, offering a quite bitter finish on citrus and zest. Simple. Frâncusa style.

Bruno Scavo ASI Diploma – Charming, fruity, with some phenolics, harmonious, acidity is medium plus, alcohol is medium, a touch of sweetness from the dosage makes it easy going.

Lasă un răspuns

error: Acest continut este protejat la copiere!