Skip to main content

Despre Crama Știrbey am vorbit cu o lună în urmă. Astăzi vă prezint campionul ediției a 3-a  a Concursului de Vinuri Spumante Românești: Prince Știrbey, rosé extrabrut.

Acest spumant a fost lansat în mai 2014. Produsul de față este obținut prin metoda tradițională din soiul Novac, recolta 2013. Vinul de bază a fost fermentat în bazine de inox, apoi maturat timp de 6 luni în butoaie de lemn și fermentat a doua oară în sticle. Dupa 4 ani de învechire pe drojdie în sticlă, a fost degorjat în primavara lui 2019, fără dozaj.

În clasamentul general de la ediția a 3-a a Concursului de Vinuri Spumante Românești, București-Iași-Nisa, spumantul Prince Știrbey, rosé extrabrut a ocupat primul loc.

Aveți mai jos note de degustare întocmite de Rod Smith MW și Iulia Scavo DipWSET, jurați în comisia de la Nisa.

Rod Smith MW – Small bubbles, reasonably persistent. Bright pink colour. Fresh citrus and peach aromas. Good phenolic and acid balance, bright red berry and apple fruit. Pleasant.

 

Iulia Scavo DipWSET – Medium salmon, nose is richly autolytic, nutty, toasted, with lots of fresh cherry notes. Dry and textured, bubbles are fine, it shows elevated acidity, and light phenolics. Intense flavours intermingling some smoke, toast, autolysis, cherry, cherry pit, it is juicy, fresh while finish that is medium plus, very good wine.

Lasă un răspuns

error: Acest continut este protejat la copiere!