Skip to main content

Pentru foarte mulți dintre noi ziua de 8 martie este Ziua Femeii. Dar ziua de 8 martie este, în același timp, una importantă pentru cei de la Da Bacco. Astăzi, Da Bacco împlinește 15 ani de activitate!!!

Cine este astăzi Da Bacco?

– prima companie din România care a plantat mecanizat viță de vie;

– singura companie din România care poate furniza serviciile complete pentru înființarea și întreținerea plantațiilor viticole și pomicole;

E mult? E puțin?

Societatea a urcat pas cu pas treptele performanței, iar în momentul de față se mândrește cu:

– peste 12.000 ha lucrate;

– peste 1.000 de clienți;

– peste 50 de furnizori;

Compania deține în acest moment peste 25 de tractoare de la 90 la 460 CP, 12 excavatoare de la 4 la 15 t, 6 mașini de plantat (din care 5 cu sistem GPS), o gamă variată de utilaje pentru pregătirea fină a terenului (freze, cultivatoare) și multe alte utilaje și accesorii.

Da Bacco furnizează toate materialele necesare pentru înființarea plantațiilor viti-pomicole. Astfel, cu doi ani în urmă, Da Bacco a sesizat nevoia viticultorilor și pomicultorilor de a-și achiziționa produsele necesare întreținerii plantațiilor și a deschis un magazin specializat în Focșani, Calea Munteniei 83.

Astfel, în acest magazin, viticultorii și pomicultorii pot găsi toate produsele utilizate în proiectele de înființare a plantațiilor, precum:

a)      material săditor: butași viță de vie și pomi fructiferi;

b)      materiale pentru sistem de susținere și accesorii: șpalieri, sârmă, ancore, etc;

c)      produse pentru sistemul antigrindină și antiploaie: plasă antigrindină, plasă antiploaie, capișoane, etc.

d)      produse pentru sistemul de irigații: benzi și tuburi de picurare, picurători, filtre, aspersoare, robineți etc.

e)      produse utilizate pentru împrejmuirea exploatațiilor agricole: sârmă, șpalieri, etc.

Întrucât compania a întâmpinat probleme în ceea ce privește aprovizionarea cu produse pentru lucrările de împrejmuire, a înființat o nouă companie, Artizanul-Total SRL, care se ocupă cu producerea plasei de gard.

 

Pe lângă acestea, magazinul furnizează și produsele necesare întreținerii plantațiilor:

– scule manuale, electrice și pneumatice: foarfeci, fierăstraie, aparate de legat, etc;

– pompe de stropit;

– produse de palisare: din hârtie, plastic, rafie, fir de vinil, etc;

Da Bacco a înființat o nouă companie Tubet International care are ca obiect de activitate producerea firului de vinil. Este un produs ce oferă rezistență cel puțin 5 ani.

– produse de vinificație – plăci filtrante, pungi bag in box, pompe transvazare, teascuri, cisterne, substanțe pentru tratarea vinului, etc.

– utilaje – deoarece plantațiile viti-pomicole românești au nevoie de mecanizare, Da Bacco propune clienților cele mai eficiente și calitative variante, având o gamă variată de utilaje (atomizoare, utilaje pentru pretăiere, utilaje pentru copilit, subsoliere, etc.).

– produse pentru casă și grădină: lopeți, greble, sape, pompe de stropit etc;

– substanțe pentru protecția și dezvoltarea plantelor – pesticide, îngrășăminte, soluții de înlăturare a dăunătorilor, etc.

Pe lângă cel fizic, luna aceasta, compania inaugurează și www.magazin.dabacco.ro, astfel încât pasionații de viticultură, pomicultură și grădinărit să poată fi doar la un click distanță de produsele de care au nevoie.

În primăvara anului 2019, Da Bacco a înființat o plantație de viță-de-vie (preponderant bază, dar și certificată) pe o suprafață totală de 9 ha. Aceasta este situată în cadrul Fermei Bogdănești, parte a grupului de firme pe care compania îl deține.

În acest fel, Da Bacco, va putea pune la dispoziția clienților material biologic autorizat pentru altoire, reunind în colecția sa peste 150 soiuri și clone autohtone, dar și soiuri internaționale valoroase admise în programul de reconversie.

Plantația este autorizată și monitorizată de către Autoritatea Națională Fitosanitară – Sucursala Bacău, care în urma controlului din teren eliberează pașaportul necesar multiplicării (altoirii).

 

Nu chiar în ultimul rând, Da Bacco este sponsorul Concursului de Vinuri Spumante Românești.

La mulți ani, Da Bacco!

Lasă un răspuns

error: Acest continut este protejat la copiere!