Skip to main content
Noutăți

Balla Géza Clarus, alb brut

By 30 ianuarie 2021octombrie 11th, 2021No Comments

Societatea Wine Princess, cunoscută mai bine sub numele de Crama Balla Geza, a fost înființată pe 5 iulie 1999. Producătorul deține în proprietate o suprafață de 115 ha de vie, din care Chardonnay 4 ha, Fetească regală 2 ha, Furmint 4,5 ha, Muscat Ottonel 3 ha, Mustoasă de Măderat 1 ha, Pinot gris 2 ha, Riesling de Rin 4,5 ha, Riesling italian 5 ha, Sauvignon blanc 6,5 ha, Traminer roz 2 ha, Tămâioasă românească 1 ha, Burgund mare 6 ha, Cabernet franc 7,7 ha, Cabernet-Sauvignon 17,3 ha, Cadarcă 15 ha,Fetească neagră 12 ha, Merlot 4,5 ha, Pinot noir 14 ha, Syrah 2,5 ha. De asemenea, are în arendă 2 ha de Mustoasă de Măderat.

Primul spumant, alb brut, obținut din Mustoasă de Măderat, producția anului 2013, prin metoda tradițională, a fost lansat pe piață la sfârșitul anului 2014. Doi ani mai târziu era lansată pe piață și varianta brut rosé, produsă din soiurile Cadarcă și Merlot.

În clasamentul general de la ediția a 3-a a Concursului de Vinuri Spumante Românești, București-Iași-Nisa, spumantul Balla Géza Clarus, alb brut, a ocupat locul 5. Aveți mai jos note de degustare întocmite de câțiva din jurații din comisia de la Nisa.

Elizabeth Gabay MW – Persistent medium size bubbles. Soft creamy. Black fruit like a Blanc de noirs, ripe floral, good weight, fresh acidity, very classic. Creamy with long fine, citrus mineral acidity. 

Rod Smith MW – Large bubbles, but persistent. Ripe baked apple fruit aromas, some autolysis. Rounded acidity and good depth. Fresh fruit flavours, rich and long. Very pleasant, if a little simple.

Iulia Scavo DipWSET – Pale and bright, with fine bubbles, the nose shows apple aromas, in a simple, though intense style.  Dry, acidity is high, bubbles are tonic, and finish is punchy, malic, corresponding with its apple, citrus aromas and flavours. Diminished length, however a good wine.

Bruno Scavo ASI Diploma – Pleasant, with a peculiar aromatic character, showing ripeness, maturity of the aromas, in an almost oxidative way, very different from the classic style.

Lasă un răspuns